Rembrandtlaan

U bevindt zich hier:  >>> Straten Q- R  >>> Rembrandtlaan 

Rembrandt Harmenszoon van Rijn 15 juli 1606 - 4 oktober 1669 was een Nederlands kunstschilder. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Hollandse meesters van de 17e eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de Barok en hij is zichtbaar beïnvloed door het Caravggisme, alhoewel hij nooit in Italië is geweest. Zijn opmerkelijke beheersing van het spel met licht en donker, waarbij hij vaak scherpe contrasten neerzette om zo de toeschouwer de voorstelling binnen te voeren, leidde tot levendige scènes vol dramatiek.(Wikipedia)

De Rembrandtlaan liep tot 1949 van Deventerweg tot de Trekweg, daarna werd deze omgedoopt tot de huidige Groenoordelaan.De Rembrandtlaan in de wijk Orden liep tot 1958 van de Waterloseweg naar de Pieter de Hoochlaan. Begin jaren 60 is dat van de Laan van Orden naar de Pieter de Hoochlaan geworden.

 

 

Rembrandtlaan

Foto: mevr. van Duijn. Jaap en Aad van Duijn zwaaien hun familie uit.

 

Foto: Karin Rietberg- v. Duijn 

 

Foto: Karin Rietberg- v. Duijn. Maandag - wasdag. Ook hier helpen de kleintjes.

 

 

 

foto: www.verenigingoudapeldoorn.nl Links Helderoord en rechts met gebroken kap Cafe Spitsbergen (loois). Het ( oude) winkelscentum is nog niet gebouwd.

 

Links de Jan Steenlaan. Op de achtergrond links Wasserij Helderoord. Rechts daarvan, aan de toenmalige Waterloseweg, Cafe Loois dat daarvoor Café Spitbergen heette. Op de wei waar later het nieuwe Winkelcentrum Orden gebouwd zou worden, hebben we altijd veel partijtjes gevoetbald met jongens van de buurt.We voetbalden bv. met de zoon van Wim Blijenberg van AGOVV.
Aad v Schaik.

 

 

 

 

Foto: Sjaak Hop. 

 

Foto: Dick Witteveen. 

 

Rembrandtlaan In de linker winkel hebben de Kappers Henk Klomp en Hakvoort gezeten en vanaf 1963 was dit het Ordens bazar van de fam Westerik. In de middelste winkel zat Brand Bloemendal en later Beekman de groentenboer en als laatste heeft Slijterij Tijink heeft hier ruim 20 jaar gezeten. Adrie en Corry Tijink waren de eigenaars en woonde toen ook boven de winkel. Rechts was de Spar van de famile Roesscher

 

 

 

Ordens bazar

 

 

Bloemendal

 

Rembrandtlaan. Slijter Tyink

Foto: Joop Rump. Meer van deze foto's bij onderstaande Presentatie!

 

Foto: A van Schaijk 

 

 

 

Pasen aan de Rembrandtlaan

 

Verder