Ordenplein

U bevindt zich hier:  >>> Straten O - P  >>> Ordenplein 

 

Gezocht namen, adressen van oud winkeliers uit orden.

Om 14.30 wordt het nieuwe winkelscentrum aan de jan Steenlaan-Rembrandtlaan geopent door de voorzitster van de nederlandse vereniging van Huisvrouwen , mevrouw J.Schakel-van Achterbergh. Het Algemeen mijnwerkersfonds is de opdrachtgever van dit project en de winkeliers van de wikkeliersvereniging “Alles in Orden”nemen er hun intrek in. Voor die tijd was vooral de Carré-vorm van het centrum uniek. Het bestuur van de winkeliersvereniging: mevr. J. Heere, K.E.G. Horn,C. Willemse.

 

De eerste winkels in het door architect C.H. van Heelsbergen( Arnhem) ontworpen winkelscentrum zijn : bakker Bronswijk, de Wibra, V&P supermarkt, C Willemse schoenen, K.E.C.Horn drogisterij en parfumerie, Robat elektrische artikelen. Hierna volgen nog dameskapsalon "Jean Marcel' van mevrouw J.Heere en de snackbar van de heer Maas. 3 panden moeten nog gevuld worden maar men heeft er alle vertouwen in dat dit snel zal lukken.

 

V&P, Komart en Deka markt

 

V&P Voordeel en profijt.
De heer v.d.Veen komt oorspronkelijk uit zuid waar hij het van van zijn vader heeft geleerd in het V&P filiaal aan de Adelaarslaan.Een week voor de opening van zijn winkel is vd Veen nog getrouwd. V&P nam 3 winkelunits in beslag en de fam vd Veen woonde erboven. Later kwam hier de Komart en daarna de DEKA markt

 

 

V&P- Komart en Dekamarkt

 

Bakker Bronswijk, Schepers, Huttinga en Schreuder

 

Ordenplein 32

 

Bakker Shepers

 

Wibra, Bloemenesteeg. 

 

 

Wibra - Fresia

 

 

Ordenplein 26

 

Ordenplein 26

 

 

Ordenplein 24

 

Ordenplein 24

 

Ordenplein 22

 

Ordenplein 22

 

Ordenplein 20

 

Ordenplein 20

 

Ordenplein 18

 

Ordenplein 18

 

Ordenplein 12

Foto:Janneke Karreman. Wethouder van de Bent heeft de StAG-EL apotheek -Stichting Algemene Gezondheidsvoorzieningen - Eerste Lijn geopend in 1983.

 

 

Ordenplein 12

 

Foto: Karin Robat. 

 

 

Ordenplein 10

 

Foto: Joop Rump. 

 

Foto: C v.d Ark Sylvester Rozema heeft de viszaak van dhr.Hoogveld overgenomen. Hier staat de kar tegenover Helderoord.

 

 

Visboer Willem Hoogveld krijgt een heerlijke taart in de vorm van een kabeljauw aangeboden voor zijn 10 jarig jubileum als visverkoper in Orden. Voorzitter van de winkeliersvereniging Lode Meijer sprak hem toe en bakker Schepers zorgde voor de heerlijke taart.

 

Verder