Mauvestraat

U bevindt zich hier:  >>> Straten M - N  >>> Mauvestraat 

30-06-1960: veranderd de Ordermolenweg en wordt Mauvestraat.

22-08-1913: weg van Veenweg tot Waterlooscheweg genoemd Ordermolenweg.
7-10-1954: met het oog op de bebouwing van het gebied ten westen van Spitsbergen (de 'Schildersbuurt'): is bepaald dat de Ordermolenweg zal lopen van de Veenweg tot de Rembrandtlaan.
16-10-1958: de Ordermolenweg zal lopen van de Mesdagstraat tot de Rembrandtlaan. 

Anthonij (Anton) Mauve , 18 september 1838 – 5 februari 1888, was een Nederlands Kunstschilder en grafcus.Een jaar na zijn geboorte in Zaandam werd zijn vader, een doopsgezinde prdeikant, naar Haarlemgezonden. Daar groeide hij op en ontstond ook de wens om kunstschilder te worden. Van zijn vader kreeg hij toestemming om een opleiding tot kunstenaar te volgen, mits hij de akte voor het geven van tekenonderwijs zou behalen. De reden hiervoor was dat dat maatschappelijke zekerheid gaf.(Wikipedia)

klik hier>>> voor situatie aanpassing Ordermolenweg- Mauvestraat

 

Foto J.W. Bergman 

 

Foto J.W. Bergman 

 

Mauvestraat

Foto: Dick Witteveen. 

 

Foto J.W. Bergman Links boven het pand van Sleutel Neon aan de zanderijweg waar later de RABO bank heeft gezeten.Daarachter de 2 dubbele woningen an de waterloseweg. Deze staan er nu nog maar aan de Betsy Westendorpstraat

 

 

Foto: Wim Topfer. 

 

Foto: Hans Huiskamp 

 

1998 Foto: Hans Huiskamp 

 

De zelfde woning als de eerste foto van dit pand ruim 60 jaar later.

 

Foto J.W. Bergman Mauvestraat met rechts de nog niet doorgetrokken Hobbemalaan richting de Pieter de Hoochlaan

 

Foto J.W. Bergman Mauvestraat met rechts bij de grote boom de Ruysdaellaan en links bij de woning op de achtergrond is de Hobbemalaan.

 

Foto: Evert Pol 

 

 

2013 

 

2020 

 

Mauvestraat

Foto: Jon Pater. Hier een foto uit 1962. Gemaakt op het gazon voor de 'lange flat' (zo noemden wij dat vroeger) aan de Ordermolenweg/Mauvestraat. Op de achtergrond het huis dat stond op de hoek van de Mauvestraat en de Ruysdaellaan.

 

 

2918. vanuit de PP Rubenstraat is dit het zicht op de achterkant van de flat aan de Mauvestraat.

 

2012 

 

1960 Foto J.W. Bergman 

 

 

Mauvestraat met op de voorgrond de Hobbemalaan toen nog de Turfweg. Foto: Coda Beeldbank

 

Ordermolenweg 51 1948 Nu Mauvestraat. Dit uitzicht is vanuit het pad van nr. 131 genomen. Hier staan nu flats. Foto: E. Donk.

 

Mauvestraat 129-127 1e en 2e van links de heer en mevrouw van de Waardt (nummer 129) 3e van links en zittend op het hek mevrouw Cornelissen en haar dochter Reiny (nummer 127) Achter het hek de heer en mevrouw Donk (nummer 131). Foto:collectie Reidinga.

 

 

Mauvestraat Ordermolenweg 58

foto's G. Huiskamp. . Vader en Grootvader Huiskamp voor hun woning.

 

Click hier voor het fotoboek v.d fam. Huiskamp.

 

Mauvestraat - destijds Ordemolenweg 58

1927 Foto: Hans Huiskamp 

 

Mauvestraat - destijds Ordemolenweg 62

1936 Foto: Hans Huiskamp 

 

1960 De woningen aan de Mauvestraat op de voorgrond nr 44/46 zullen verdwijnen, de Hobbemalaan zal door de tuin naar de laan van Orden worden doorgetrokken. In het Midden de ACS en verderop de nog aan te leggen Teutonenstraat. De Koningin Wilhelminaschool aan de Ebuonenstraat is ook zichtbaar.

 

Foto: Evert Pol. 

 

Foto : Jannie van Kampen. Mauvestraat Mijn ouderlijk huis aan de Mauvestraat. Het was de bedoeling dat de familie van Kampen anderhalf jaar in deze woning zou blijven wonen, maar het werden er veertien. Hermen Bomhof heeft ooit een gedichtje over dit huis geschreven.

 

Foto : Jannie van Kampen. 

 

Mauvestraat

2020 

 

Foto : Marjan v Riemsdijk. 

 

Foto : Marjan v Riemsdijk. De flat op de hoek van Albert Cuijplaan.

 

Mauvestraat.Foto: Henk van de Waardt 

 

Mauvestraat

2020 

 

archief: www.oud-apeldoorn.nl Links: nr. 125 fam. Buitenhuis, rechts: nr. 127 fam. Cornelissen.

 

archief: www.oud-apeldoorn.nl Ongeveer 1958. (1) fam. Groeneveld, (2) fam. Smit, (3) fam. v Uffelen, (4) fam. Huiskamp, (5) fam. v Essen, later fam. v Maurik, (6) fam. Cornelissen nr. 127. In het zelfde blok - niet zichtbaar - fam. Buitenhuis nr. 125, (7) fam. vd Waardt nr. 129, (8) fam. Donk nr. 131, (9) fam. vd Kuip nr. 133. Collectie: Reidinga.

 

Foto: Trudy Wijnbergen. Mauvestraat hoek Albert Cuyplaan.

 

 

Foto's boven zijn op de zelfde plek achter de woningen aan de Mauvestraat gemaakt met zicht op de Waterloseweg/ Frans van Mierisstraat. Klik op de foto voor een vergroting.

 

Verder