Holthuizerweg

U bevindt zich hier:  >>> Straten G- H  >>> Holthuizerweg 

De Holthuizerweg was een verbindingsweg tussen de Christiaan Geurtsweg en de Brinklaan. Bij de wasserijen kwam een zwart weggetje uit. Dat kwam vanaf de Brinklaan.
Het doorgangetje was door de buurt het 'Maasseweggetje' gedoopt, genoemd naar de familie Maas die pal bij de overweg in een 'vierkante doos' woonde. Maas verkocht tabakswaren.
Hij was van meerdere markten thuis want in het souterrain bracht hij groente en fruit aan de man. De ingangen van de wasserijen waren aan dit Maasseweggetje en aan de Holthuizerweg.
Met de komst van de Europaweg moest een groot deel van de Holthuizerweg verdwijnen en toen de PTT haar voorsorteercentrum daar ging bouwen werden bijna alle zichtbare herinneringen weggevaagd.
De Grift stroomt er echter nog altijd. Het Maasseweggetje is niet zwart meer maar is er nog wel.

 

Wasserij de Molen

Foto: Inez Meijer. De wasserij nog met de oude Schoorsteen.

 

Op elkaar gedrukt proberen de bedrijven - zo lijkt het - elkaar het water af te snoepen. Drie grote fabriekspijpen bepaalden daar de sky-line. Het ging om de bedrijven van Van de Put, De Molen en Holthuizen. Naast de bedrijven waren grote waterbekkens die werden gevuld met het water uit de Grift.In 1955 werd een nieuw ketelhuis gebouwd. De grote schoorsteen met "de molen"erop is bijna af waarna de rokende schoorsteen links gesloopt kan worden. Bovenop de nieuwe pijp is nog iemand bezig.

 

de Molen

Wasserij De Molen van Joep Meijer. Holthuizerweg 37-39. Woonhuis is nr. 35

 

de Molen

 

Holthuizerweg 44

Foto: Rene Zieck 

 

Foto: Rene Zieck. 

 

Foto: Rene Zieck. 

 

Foto: Rene Zieck. 

 

Foto: Rene Zieck. 

 

Foto: Rene Zieck. 

 

Foto: Rene Zieck. 

 

Holthuizerweg

Foto: Rene Zieck 

 

Foto: Remmert Klebach, eind jaren 60 Overgang Holthuizerweg.

 

Verder