Govert Flinckstraat

U bevindt zich hier:  >>> Straten G- H  >>> Govert Flinckstraat 

1958 loopt de Govert Flinckstraat van de Waterloseweg tot de Pieter de Hoochlaan.
1968 is de loop van de Govert Flinckstraat gewijzigd in van de Ordermolenweg tot de Berghuizerweg.
1970 de loop van de Govert Flinckstraat gewijzigd in van de Ordermolenweg tot de Ordermolenweg (een deel van de Berghuizerweg gaat hier in op).

 

Govert (of Govaert) Flinck. Kleef, 25 januari 1615 - Amsterdam, 2 februari 1660 was een Nederlands kunstschilder. Hij vervaardigde voornamelijk portretten, historische werken en genrestukken en was een van de beroemdste leerlingen van Rembrandt.

 

Foto:familie Aberson. rechts de nieuwbouw aan de Jacob Marisstraat en halverwege de kruising met de Pieter de Hoochlaan.

 

Govert Flinckstraat 2022. Foto: Fien van Kuijvenhoven. Kijkje richting de Pieter de Hoochlaan.

 

Govert Flinckstraat 2022. Foto: Fien van Kuijvenhoven

 

 

 

Govert Flinckstraat 

 

 

Boven, klik op de foto.

Ca. 1910.Het ouderlijk huis van mijn opa J. Franken. Volgens zijn zeggen heeft het gestaan aan wat vroeger de Berghuizerweg heette, nu heet dat gedeelte Govert Flinckstraat. Om precies te zijn precies naast de bocht in de Govert Flinckstraat waar nu een stuk gemeente grond is en aansluit op de Van Miereveltstraat.
Erica 1910: Franken , J. Landbouwer, Brink en Orden, C 191. Erica 1932: Franken, J. landbouwer, Berghuizerweg 124

 

Foto: Edwin Knoeff. Bovenstaande foto is van een weiland wat tot 1982 gesitueerd was aan de Govert Flinckstraat. Op de plek van dit weiland staan nu 2 huizen die mijn vader (nr. 126) in 1982 en een oom van mij (nr. 124) in 1984 daar gebouwd hebben. Tot aan de bouw liepen er paarden in het weiland en achteraan waren moestuintjes van mensen in de buurt. Op de foto hieronderin 2018 is alleen het rode dak ven het middelste huis nog terug te zien.

 

 

 

Govert Flinckstraat 136 (vroeger Berghuizerweg). Van 1958 tot 1983 woonde hier mejuffrouw Hofstede, mogelijk dat oude Ordenaren haar nog kennen als de schooljuf.

 

 

Govert Flinckstraat met links het grindpad naar de Politiehonden Dressuurclub De Parel der Veluwe.2019 DdG

 

Govert Flinckstraat 118. 2019 DdG

 

Wie kan hier meer over vertellen? 

 

Parel der Veluwe. Opening clubhuis Parel der Veluwe. Op het aanhangbord de tekst Uit de hei herrezen1966. De Parel der Veluwe is een van de oudste politiehondenverenigingen van Nederland en officieel erkend door de KNPV. KNPV staat voor Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. KNPV is hondendressuur op het hoogste niveau.

 

Woning aan de huidige Govert Flinckstraat vanuit de trein gezien.

 

Foto: Gerrit Nijkamp. 

 

Govert Flinckstraat 146. Foto: Andre de Bruyn, uit foto-archieven Daan de Bruyn.

 

 

Ca 1970
Het huisje van mijn oma (Christina Elisabeth de Bruijn Tengbergen, voor ons: Omi), aan de Govert Flinckstraat 146. Destijds was dit nog Berghuizerweg. Op de foto is mijn oma in de boomgaard de appels aan het plukken.

Foto's: Andre de Bruyn, uit foto-archieven Daan de Bruyn.

 

Govert Flinckstraat, voorheen Berghuizerweg op de voorgrond.Foto: Rudolf Kaal.