Startpagina | verantwoording en mensen die hebben meegeholpen
U bevindt zich hier: Startpagina // .

.

Bericht 134

11-04-2023
Bob Wijnveldt

leuk om op foto s te stuiten van de KWS Eburonenstraat. Van 1968-1972 en van 1973-1974 heb ik hier gezeten. de foto van Jur haverlag komt mij zeer bekend voor. We zaten in dezelfde klas in de foto stamt uit het schooljaar 1973-1974. Ik sta hier op de foto, zittend in een bruine trui met o a gele strepen. Schoolhoofd was toen dhr. W. Kroon en onze onderwijzer dhr. Davelaar. Ik woonde van 1962 tot september1972 in Orden, tegenwoordig woon ik al jaren in de Maten. De KWS was absoluut een basisschool met een zeker regime. Een ieder moet maar voor zichzelf uitmaken of dat een voor- of nadeel is geweest.

Bericht 133

11-04-2023
Bob Wijnveldt

Van augustus 1962 tot september 1972 woonde ik aan de Laan van Orden, op de plek waar nu "hof van Ordenne" staat. Winkelcentrum Ordenplein kan ik me nog goed herinneren. Ooit opende supermarkt V en P daar de dueren, wat in de loop van de jaren 70 Komart werd en in een later stadium Dekamarkt. Voor brood en banket ging je naar Bronswijk, voor plaatjes en een Top 40 naar Krebbers en Jaarsma. Horn verkocht diverse drogisterij-artikelen. Had je honger, dan ging je even naar cafetaria Ordenplein voor een frietje met en voor textiel kon je toen ook al bij WIBRA terecht. Verder was er nog een kapsalon en een bloemenzaak.

Bericht 132

11-04-2023
Bob Wijnveldt

Voordat in mei 1972 de snelweg E8 (tegenwoordig A1) in gebruik werd genomen , werden in Orden diverse wegen aangepast of nieuw aangelegd. Zo kregen de Frans van Mierisstraat en Laan van Orden eenrichtingsverkeer en werd de Prins Willem Alexanderlaan verbreed en van fietspad voorzien. Verder werd de Laan van Spitsbergen aangelegd. Het stuk vanaf de kruising Jachtlaan/ John F. Kennedylaan naar de kruising met de Laan van Orden/Ordermolenweg was nieuw, het stuk van hier naar de Europaweg werd gerecon-strueerd. Hierbij werd de Gerard Doulaan een ventweg.

Bericht 131

07-04-2023
A.th.Broekers
Wat leuk,om oude foto's,filmpjes,en herinneringen op te halen uit mijn jeugd
Toen ik tot mijn 19e in orden heb gewoond

Bericht 130

02-04-2022
De eerste winkel op zoekplaatje 44 is Asselsestraat 143.

dhr.arnout Smit

Bericht 129

14-01- 2022

zoekplaatje 56 Nr. 2 is volgens mij de plek waar de poetsdoekenfabriek FAPONA gevestigd was.
Ik kwam daar omdat ik met schoolvriendjes vanuit de Jachtlaan-MULO wel eens langsliep (Germanenlaan overstekend) om verder op het CSV terrein een balletje te trappen. met klasgenootjes. Zal ergens in 1960 gewwerst zijn.
Een werkelijk onaards terrein van verschillende uitgegraven basins met een blubberig mengsel van zand en een olieachtige vloeistof, met een machinefabriek-achtige geur.
Het trok onze aandacht en we deden er spelletjes door er takken op te gooien en er dan overheen proberen te lopen.
Echt heel gevaarlijk !! Ongelooflijk dat je daar zo naar toe kon lopen, geen hek er omheen met waarschuwingsborden.
Als je echt inzakte was je afhankelijk van een omstander met hulpmateriaal, een verstikkings-verdrinkings lag echt "op de loer"
Misschien herkent iemand deze lokatie ?
Groet,
Ben van Werven

als antwoord op de mail van Ben van Werven,
dat gevaarlijke stuk (speel terrein) noemden wij vroeger de vetkolk. Mochten we eigenlijk niet komen,maar toen kon er veel meer dan nu.
zou die grond ooit zijn gezuiverd????

groet,
Henny Mus Pater

Bericht 128

09-10- 2021

Hallo,
Wat een leuke foto’s van de Berghuizerweg, ik was weer even terug in de tijd van toen, de foto van 4 meisjes op het grasveld, het derde meisje van links ben ik, heel erg bedankt.

Groetjes Coby Bouhof

Bericht 127

2021-09-03

Hallo Dick...
Heel leuk gedaan al die foto's van de eerste elftallen...( CSV Apeldoorn). en het site prachtig.. !!! Ik zie hier ook Familie namen te voorschijn komen zoals oom Derk en tante Gerry zus van mijn moeder Oranje Nassau school Heer Borstje met zijn zoon Wim in de zelfde klas gezeten..,was een hele leuke jeugt tijd.., voor mij..,!!! csv apeldoorn

Groetjes.. Ate Schurer

Bericht 126

26-11-2020
Angeline Blauw

Allereerst Henk en Dick wat hebben jullie hier een fantastische site gemaakt mijn complimenten!
In 60 er jaren woonden wij in de G. Flinckstraat en later in de van Goghstraat en nu jaren in Brabant,maar denk nog steeds met beetje heimwee terug aan mijn leuke jeugdjaren in de wijk ,,Orden,,.
Familie mijn moeders kant fam.van Velze - Albers komt uit A’doorn dus klein beetje binding is er nog.
Onder alinea,,bijzonder,, meen ik op een cdv foto mijn opa te herkennen.
Hartelijke groet en ik hoop nog veel oude foto’s en anekdotes te kunnen lezen hier.
Angeline

Bericht 125

27-02-2020
Cor Snijders

Hartstikke leuk al die foto's. Ik zat bij meester Boel in de vijfde en zesde. Een keer pakte hij een speelgoedpistool van me af, dat ik klasgenoot Jaap demonstreerde. Jaaaren later kreeg ik het terug. Totaal verroest. En ik weet ook niet meer van wie en hoe. De fijnste meester was Borsje. Niet Borst of Bos, nee, Theo Borsje van wie ik met gespitste oren de afscheidsspeech heb aangehoord, hij zei: een vader moet later een vriend van je worden en nog veel meer belangwekkends. Wat ontzettend jammer dat hij naar de Bron vertrok toen ik naar de zesde ging. Jaren daarna kwam ik hem wel eens tegen op de Asselsestraat waar hij me dan olijk aankeek en vond dat het kuiltje in mijn kin toch iets speciaal was. Die man was toch zo ontwapenend en vriendelijk: op en top een pedagoog. Op zijn huis hing en hangt nog steeds een bord met het woord: bagatelle. Een schitterende man.

Bericht 124

02-02-2020
Hans Huiskamp.

Leuk om ome Dirk en tante Gerry op de foto te zien bij zijn 50jarig jubileum bij Van Gelder. Ben zelf de zoon van Dik Huiskamp, de broer van Dirk. Ook Dik werkte bij Van Gelder en ook ik zelf heb daar in de jaren 70 gewerkt.

Bericht 123

20--11-2019
Hans Huiskamp.

Leuk bij de Mauvestraat de foto’s van mijn opa en de hele familie Huiskamp te zien. De familiefoto heb ik ook nog.

Bericht 122

13-11-2019
J.H. vanDoorn

Genoten van de oude afbeeldingen.

Bericht 121

Foto: Sabrina van de Hoek

24-07-2019
Sabrina van de Hoek

Goedemiddag,

Hierbij treft u een foto aan van één van de 4 flats aan de Laan van Orde ( 2e Flat).
Deze foto is in 1973 genomen, zittend op de bromfiets, een Kreidler Florett RS, is Rick van de Hoek en staand is Thom Menzing.
Ik woonde toen die tijd op de 3e verdieping het 3e huis met huisnummer 112.
Mijn ouders, mijn broer en ik zijn daar komen te wonen begin jaren ’60 wij waren een van de eerste bewoners.
Op 114 woonde de zoon van Albert van de Scheur met zijn vrouw (Transportbedrijf) en later kwam hier de heer Heringa met zijn vrouw te wonen, deze buurman was tevens mijn leraar op de Professor Gunning school.
Op de 4e verdieping, op de hoek, woonde mijn vriend Rick Buddingh en zijn zus Dineke ( Rick woont nu in Den Haag ) en op de 2e verdieping, op de andere hoek (nr. 106), mijn vriend Bert de Graaf.
Ook op de 4e verdieping woonde mijn vriendin Paulien de Ridder, zij is later verhuist naar Lelystad.
In de 1e flat, op de 1e verdieping op de hoek, woonde mijn vriend Thom (toen nog Tommie) Menzing, hij en zijn ouders verhuisde later naar de laagbouw woning tegenover de flat nr.55.
Thom en ik zijn elkaar niet uit het oog verloren en zijn nog steeds bevriend, al meer dan 50jaar.

Ik heb daar met veel plezier mijn jeugd doorgemaakt.
De flats zijn inmiddels afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw. Laan van Orden

Met vriendelijke groet,
Sabrina van de Hoek

Bericht 120

15-05-2019
Gerry Hengeveld.

* Mijn vader was 'chef technische dienst ', daarom kwamen we ook daar wonen, de ketels gaven vaak storing en zo was mijn vader sneller erbij (we woonden eerst aan de Sprengenweg, dat was te ver weg ). Nu was hij met 2 minuten op het werk.
* Links naast ons huis was een wei, en dan kwam het huis van Pol, volgens mij was hij chauffeur bij Haas en van Brero.
In het huis rechts van ons woonde een dochter met haar vader, de naam herinner ik me niet.
Aan de jachtlaankant van het fabrieksterrein woonde de familie Wielaart. Hadden 5 zonen.
* Wij woonden op 81, er van uitgaande dat het oploopt richting Jachtlaan woonden op 83 Marie (Berkhof?) met haar vader. Op 77 (zat leeg kavel tussen) woonden Marten en Mijntje Pol, met hun dochters Annemieke en Lia.
* Voordat wij er kwamen wonen woonde de fam. van Someren op 81, zij gingen van 81 eerst naar 77, waarna Pol daar kwam wonen.Wij hebben daar gewoond van (ik denk) 1965 tot 1971. Mijn vader overleed in 1970 en we moesten dus verhuizen.
* Op het terrein was een schooltje, daarnaast stond de caravan van Dirk en Wil van Ravenhorst.
* Directe collega's van mijn vader waren Evert Dicou, Henk Wijnbergen en dhr. Beekhuizen. Naast de portiersloge was het winkeltje. Als wij mijn vader op gingen halen mochten wij altijd "uitklokken".
* Wielaart was chef van de inpakafdeling. De naam Van Ginkel is ook nog voorbijgekomen, maar die kan ik niet zo plaatsen, maar jullie misschien wel. Volgens ons was de directeur toen dhr. Scheld, Schelt of Van Schelt

Bericht 119

29-01-2019
mevr.Quirine Lensvelt Ruys

Luchtfoto Jon Pater 2016, gymzaal Germanenlaan.
Ik heb daar in de 70er jaren gymnastiekles gegeven voor ODILO. Gerrie van Dijk, van het postkantoortje, was daar penningmeester. Helaas hebben ze het postkantoor moeten sluiten, ik denk eind 80ee begin 90er jaren, i.v.m. de vele overvallen die ze steeds hadden. Het postkantoortje is afgebroken; er zijn 2 woningen voor terug gekomen. Luchtfoto's en overzichten

Pinkeltje Pinkeltje

Op de foto uit 1973 staat dat de juf Van Vliet heet, maar ik ken haar als Nel Winterink.(Zij is rond 1975 naar de Heuvellaanschool gegaan). Ik moet nog ergens een foto uit 1974 hebben, maar het kan dat mijn dochter Loes Lensvelt die mee heeft genomen.

Bericht 118

16-1-2019
Jan Nijboer

Hallo

Ik zie dat jullie een boek aan het maken zijn over de apeldoornse wasserijen, dat vind ik top ik heb mooie herinneringen aan de wasserijen;
Ik jan nijboer geboren in driebergen maar vanaf dat ik enkele dagen oud was verhuisd naar apeldoorn hoenderparkweg 25 het was mooi wonen daar een prachtige jeugd gehad later verhuisd naar de ritbroekstraat, waterloseweg en hw mesdagstraat gewoond.
Getrouwd in amsterdam verhuisd naar brummen daarna naar apeldoorn laan van orden in de flat bij de kerk vandaar verhuisd naar zuthen, warnsveld en daarna almere waar ik woon.
toen ik een jaar of 6 was toen had mijn vader aan de hoenderparkweg 25 alweer een aantal jaren het Apeldoorns isolatie bedrijf maar het was een slechte tijd mijn moeder moest er bij werken dat deed ze door was te strijken voor wasserij gijsberts deze zat schuin tegen over ons op nummer 48 dat was een mooie tijd altijd je moeder om je heen mijn zusje zat op de kleuterschool aan de hezeweg bij de prinses marijkeschool ik hoefde niet naar de kleuterschool dus ging ik met mijn moeder wasgoed ophalen en ook terug brengen de was zat in een grote mand deze werd op een soort kruiwagen gezet en naar de overkant naar de wasserij gebracht ik zie het zo voor mij en dat ging een aantal jaren zo.
Ik later zelf bij wasserij meijer aan de jachtlaan bij de overweg gewerkt was sorteren, aan de wasmachines gestaan en de centrifuses, mangel, dokters jassen stomer zeer warm werk verder heb ik de vracht auto op zaterdag morgen gewassen ja in die tij moest je iets doen om je zakgeld te verdien maar het was een mooie tijd.
Weer later ging ik werken bij mijn vader in het bedrijf en weer kwam ik bij vele wasserijen terecht mijn vader deed namelijk onderhoud aan de isolatie van de stoom leidingen bij de wasserijen er ging nog weleens isolatie stuk door dat er leidingen werden verlegd bij de meeste wasserijen hebben we op avonden of zaterdag gewerkt want overdag kon je er terecht omdat de wasserijen gewoon inbedrijf waren.

Ik hoop dat u wat mee kan wilt u meer weten ik kan u veel vertellen over mijn jeugd in apeldoon.

Groet
Jan nijboer

Bericht 117

9-11-2018
Ineke Harleman

Hallo,
Tijdens de oorlog werkte mijn moeder bij een familie in de Textielweg. Zij vertelde dat de Duitsers arbeiders uit het westen lieten werken in de fabriek.
Wanneer zij in het weekend naar huis gingen werden er broden over het hek gegooid die ze meenamen naar huis.
Misschien dat zij nog meer informatie hierover heeft?

Groeten, Ineke Harleman

Bericht 116

22-08-18
dhr.D.T. Mol

Edwin Knoeff schrijft het volgende: Foto: Edwin Knoeff. Bovenstaande foto is van een weiland wat tot 1982 gesitueerd was aan de Govert Flinckstraat. Op de plek van dit weiland staan nu 2 huizen die mijn vader (nr. 126) in 1982 en een oom van mij (nr. 124) in 1984 daar gebouwd hebben. Tot aan de bouw liepen er paarden in het weiland en achteraan waren moestuintjes van mensen in de buurt. Op de foto hieronderin 2018 is alleen het rode dak ven het middelste huis nog terug te zien.
Govert Flinckstraat
Dit is niet juist. Wat je ziet is de tuin van de toenmalige bewoner van het huisje met de mansarde-kap dhr. Kees Kaal, het perceel waarop de ouderlijke woning van Edwin en dat van zijn oom gebouwd zijn ligt daar naast. Je kunt op de foto onderin nog net het zanderige deel zien wat toegang geeft tot de bouwkavels waar nu de huizen staan. Met vriendelijke groet Lauw Mol (de bewoner van het huisje daarnaast met het rode dak).

Bericht 115

10-08-2018
Dhr.JP de Boer

Bij een foto van de Rembrandtlaan, waar een aantal bedrijven (Spar, groentenboer en Bazar) staat dat menig buurtbewoner had over Tijink waar geen bevestiging van was. Ik heb jaren lang gewerkt bij de slijterij van Tijink. De slijterij heeft een goeie 20 jaar daar gezeten. Adrie en Corry Tijink waren de eigenaars en woonde toen ook boven de winkel.

Bericht 114

30-07-2018
Ben van Werven.

Zag de naam Evert Leemkuil. Heb vanaf 1959 tot examen 1964 op de JachtlaanMulo gezeten. Herrinner me Evert nog goed omdat hij goed kom “leren”. Mulo-B gedaan. Blonde hoge kuif, klassieke zwarte “Rodink” herenfiets. Woonde ergens aan de Schotweg. Dacht dat ouders iets deden in de verkoop van melk- en melkproducten.

Bericht 113

Jan nijboer
26-06-2018

Ik als oud apeldoorner groet ieder die zilch mij herinnerd. Gewoont aan de Hoenderparkweg daarna Ritbroekstraat, Waterloseweg en tot slot H.W.Mesdagstraat. Heb op de princes Marijkschool gezeten daarna C.T.S technischeschool. Ik heb bij Mijn Vader gewerkt als isoleerder ben naar Amsterdam verhuisd en getrouwd met Marianne en woon nu in Almere en probeer weer richting het oosten te verhuizen.

Bericht 112

Dhr Evert Leemkuil
04-06-2018

Leuke website. Ik heb van 1953 tot 1959 op de Oranje Nassau school in de Zanderijweg gezeten en daarna van 1959 tot 1963 op de Jachtlaan mulo.
Jammer dat bij veel schoolfoto´s geen jaar staat vermeld. Daarom weet ik niet of ik bij sta.

....................................
dat klopt Evert, we proberen de jaartallen zoveel als mogenlijk te achterhalen.

Bericht 111

DhrL. Busstra.
06-06-2018

Leuke site, nostalgie!
Ik stuur wat foto's op van vaantjes die ik vond van Jeugdsport Orden in de jaren '70.

.............................
Beste Lieuwe , hartelijk dank voor de foto's , ze zijn inmiddels geplaatst.

Bericht 110

29-05-2018
D uit den Bogaard

Dat witte huisje stond op de plaats van de huishoud school, daar heeft namelijk een oom van mij
gewoond.
De naam was de Boer en is door de bouw van de school verhuisd naar de Hogekampweg.
Op de hoek tegen over garage Gerritsen woonen de familie Latman.


D. uit de Boogaard : Dat zou dan de vroegere Schotweg geweest moeten zijn?
Later de Staringlaan en nu de Henri Dunantlaan.

Bericht 109

21-03-2018
Jan den besten

Leuk te zien altijd, die foto's van m'n ouwe wijkkie. Ordens Bazaar, was een heel leuke winkel, kocht daar bouwpakketjes van Airfix. Zaak was van fam. Westerik, kinderen Henk en Jan. Jan zat dacht ik bij mij in de klas, niet zeker, al een tijdje geleden............

Bericht 108

16-03-2018
Willie Postma

Onlangs zag ik een vraag over een benzine station welk was aan de Jachtlaan, Zanderyweg en wie de eigenaar was jaren geleden. De naam was Jacobus Donatz en zyn vrouw heete Annie. Ze noemde hem Co. Ik kan de vraag niet meer vinden dus hoop ik dat dit helpt.

Bericht 107

10-02-2018
Ate Schurer

Hoi Dick de Graaf
CSV Apeldoorn hier onder; Fantastisch leuk gedaan !!
Pluimpje voor jouw en jullie hoor!!!

Bericht 106

16-01-2018
E.Woestenenk

Mazeraten dient Marezaten te zijn.
Leuk initiatief overigens!

@ Hartelijk dank voor uw melding. Het is inmiddels aangepast.

Bericht 105

12-01-1018
jan den besten

Beetje laat, maar voor alle bezoekers een gezond 2018

Bericht 104

09-01-2017
Michard van Werven.

Leuk om de oude kaart te zien van de "The Davoli's" Hier staat mijn vader Gerrit van Werven namelijk op.
Ik kan mij die tijd nog wel herinneren.
Wees er zuinig op.

Bericht 103

26-11-2017
A.Dalhuisen

Leuke side. Ik woon hier, Bergzichtpad vanaf 1953.

Bericht 102

20-11-2017
Wilbert v breukelen.

De omschrijving van de govert flinckstraat bevat een fout.
Deze loopt van de ordenmolenweg tot de ordenmolenweg en niet tot de pieter de hoogh.
Mvg wilbert

Wilbert, hartelijk dank voor je reactie. de fout is inmiddels hersteld.

Bericht 101

17-11-2017
Bert Willemsen

Zoek een wasserij aan de vroegere Papierweg,Liep ven de Paralel weg naar het Aeldoors Dieren Kanaal

Bert, dat was Stoomwasscherij "de Morgenstond" van E.Harzdorf. Pappierweg 16-18 in Apeldoorn.

berichten  1-20

berichten 21-40

berichten 41-60

berichten 61-80

berichten 81-100