berichten 41-60

U bevindt zich hier:  >>> Gastenboek 

Bericht 6o

24-01-2016
Mineke Oudenampsen

Heb ooit vakantiewerk gedaan bij de Haas en van Brero. Ik meen in 1971. Zegeltjes tellen voor de acties. Er was ook een winkeltje met allerlei artikelen waar men voor kon sparen zoals handdoeken, theedoeken en voor Sinterklaas, spelletjes.


 

Bericht 59

17-01-2016
Mineke Oudenampsen

Heb zelf niet in orden gewoond, maar wel op de gymnastiekvereniging Odilo gezeten.
Herinner me dhr. de Man, gymnastiekleraar. We hadden vaak uivoering in het Orderbos?( openluchttheater?)

Apeldoorn-orden: Dat kan kloppen Mineke, Orion was een vereniging die overal in apeldoorn sportlessen gaf.
Bekend zijn Orden, Kerschoten en Zuid.


 

Bericht 58

03-01-2016
Everts Rutgers

Het lijkt of op bovenstaande foto als derde van links mijn opa staat . Dat was Jan Ploeg . Vroeger penningmeester bij buurtvereniging Brink en Orden. Ze woonden aan de Waterloseweg 186. Mijn oom Bram Ploeg was beheerder van het verenigingsgebouw. Broer van mijn moeder. Gr


 

Bericht 57

02-01-2016
Dhr Hans Wonink

Prachtige tijd in Orden!
Eerst gewoond aan de Pieter de Hoochlaan 26, leuke herinneringen met vooral veel voetbal op een veldje vlak bij ons huis en later aan de Texandrilaan 2 (puberjaren). Ook de Gunningschooltijd herinner ik me nog heel goed. Onbezorgde jaren en een ongecompliceerde tijd.


 

Bericht 56

08-12-2015
dhr. J Vos

Speelvelden steedshooger kon je vroeger bereiken vanaf de Jachtlaan langs kruidenierswinkeltje kwakernaak op de hoogte van de eburonenstraat .
Als ik me niet vergis voetbal apeldoorn ook gr joop


 

Bericht 55

07-11-2015
Hans Huiskamp

Geboren in 1954 en opgegroeid in Orden en dat geldt ook voor mijn ouder en grootouders. Ook bijna alle familie van mijn vader en moeder woonden ook in Orden. Dus ik had familie wonen in de Veenweg, Zanderijweg, Aalbert Cuyplaan, Spitsbergen, Mauvestraat, Rembrandtlaan en Ferdinand Bollaan. De hele familie van mijn vader werkte bij Van Gelder. Hij voetbalde bij BenO en natuurlijk was de hele familie lid van de buurtvereniging. Zelf zat ik op kleuterschool Pinkeltje en de Gunningschool. speeltuin Kindervreugd met meneer Bakker, Jeugdsport Orden, vuurwerk afsteken bij het Bazarretje en slootje springen zijn de dingen die ik me nog goed herinner. Heerlijke jeugd gehad! Hans Huiskamp heb gewoond in de Rembrandtlaan.


 

Bericht 54

07-11-2015
E. van Tongeren

Een reactie mbt de foto, die bij de schaapweg staat. Dit is een foto van de asselsestraat 240. Het zijn mijn opa en oma met hun drie oudste kinderen.
De foto is vermoedelijk van 1923/1924. Mijn grootouders zijn daar in 1920 begonnen met het loodgietersbedrijf ,waar ik nu eigenaar van ben.

apeldoorn-orden: Dank voor de reactie, de foto staat imiddels op de goed plek.


 

Bericht 53

22-10-2015
Dhr.Arthur Simons

Al televisie kijkend haast van mijn stoel gevallen. Al woon ik nu weer ruim 24 jaar in Nieuwegein, de beelden van Apeldoorn staan op mijn netvlies gebrand. Wat is nu het geval. Al zappend kom ik langs Andy en Melissa die een opknapper hebben gekocht. Komt het huis in beeld, krijg ik de rillingen : ik zeg tegen mijn dochter ( 12 jaar jong, het lieve kind ) : WAAR STAAT DAT HUIS !!! Enfin, gauw googelen en ja hoor, ik heb beet : De Waterloseweg, voorheen Brinklaan, het huis links naast het huis van de fam. Schoneveld. Ik ben geboren en getogen op Brinklaan 149, later genoemd Waterloseweg 57, de naam is Arthur Simons, jawel, zoon van Piet en Catrien Simons, jawel, caféhouders in ruste. Het ABS huis : staat mij bij als een doe het zelf winkel, mogelijk rond 1970 al niet meer in bedrijf. Vele zelfstandige ondernemers volgden dit voorbeeld, de zaken werden minder rendabel nadat de Prins Willem Alexanderlaan was aangelegd. Rudy Schoneveld is misschien wel de laatst overgebleven zelfstandig ondernemer van de Wateloseweg. Ik blijf geïnteresserd in het wel en wee van Apeldoorn en in het bijzonder de straat waar ik opgegroeid ben. Met

Vriendelijke Groet, Arthur Simons


 

Begin jaren 50. Foto: Martijn Rikkengaa Het huisje links van de zanderijweg is vroeger eerst geweest van autobedrijf/slopersbedrijf Bakkenes, daarna is het een bedrijfswoning geweest van familie Scherff. Weer daarna was het een bedrijfswoning daar woonden familie Elzinga. Met vriendelijke groet oud bewoner Zanderijweg 76.

 

Bericht 52

02-10-2015
Dhr R van der Wal

Het huisje links van de zanderijweg is vroeger eerst geweest van autobedrijf/slopersbedrijf Bakkenes, daarna is het een bedrijfswoning geweest van familie Scherff.
Weer daarna was het een bedrijfswoning daar woonden familie Elzinga.
Met vriendelijke groet oud bewoner Zanderijweg 76.

 

Bericht 51

16-8-2015
Dhr Perry

Ziet er erg verzorgd uit jullie site en veel nuttige info over de wandelsport.
Neem ook eens een kijkje op ons wandelportaal Nijmegen:
http://www.4-daagse-nijmegen.nl


 

Bericht 50

16-08-2015
Kiek Meijer

Beste mensen,
Ik woonde van 1960 tot 1979 aan de p.p.rubensstraat.
Wij speelden als kinderen op het veldje aan de waterloseweg (er stroomde een beekje langs waar we stekelbaarsjes vingen).
Het veldje noemden wij het donatzveldje, het was spannend want de eigenaar mocht je niet zien het was eigenlijk niet toegestaan er te spelen.
Groet,
Kiek Meijer


 

Bericht 49

15-08-2015
Dhr Michiel Burink
oudedoos@apeldoornvoetbalstad.nl

Beste redactie, beste lezers,

Voor de rubriek ``Uit de Oude Doos`` van Apeldoornvoetbalstad.nl zijn we op zoek naar wat foto´s en informatie over o.a. oude Apeldoornse voetbalverenigingen. Daarbij dus ook verenigingen die niet meer bestaan of ooit zijn gefuseerd, zoals OBV. Heeft u wat informatie en mogen we dit gebruiken, uiteraard met bronvermelding? Of mogelijk kan iemand hier ons in contact brengen met mensen die meer van OBV weten?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie reactie,

Met vriendelijke groet namens Apeldoornvoetbalstad.nl,

Michiel Burink


 

Bericht 48

26-05-2015
Walter Berghorst

Het huis naast het oude Sparta terrein hoorde bij de Sparta fabriek.
De familie Nieuwland woonde daar, dhr. Nieuwland was zelf werkzaam bij de Sparta.


 

Bericht 47

20-05-2015
Dhr.A Mannak

In het bericht over de Schaapweg staat dat Gerrit Leemkuil in 1952 naar de Schotweg 21 verhuisde,dit moet zijn Schaapweg 21.Mijn oom en tante hebben nooit aan de Schotweg gewoond.
Ook de beschrijving van de 2e foto klopt niet. Dit is namelijk niet de dochter,maar schoondochter.

apeldoorn-orden: hartelijk dank voor de opmerkingen, de fouten zijn gecorrigeerd.


 

Bericht 46

13-05-2015
Mevr.Karin vromen-wools.

ik vind het leuk om wat in het gastenboek te schrijven. Ik heb als kind in de Chamavenlaan gewoond. Eerst heb ik op Pinkeltje gezeten en daarna de Rembrandtschool, de foto's die daarvan gemaakt zijn, zijn van mijn klas.
Ik heb daar een redelijke jeugd gehad.
Wel was ik veel in de speeltuin Kindervreugd te vinden.
Ik kan mij herinneren dat er ook een gymnastiek vereniging was,o.d.i.l o, ik heb daar nog opgezeten en mee gedaan met de vierdaagse. Ik vond de filmpjes erg goed gelukt en ook heel erg herkenbaar.
Mijn zoon woont ook in orden aan de Eburonenstraat.
Veel succes met deze site.


 

Bericht 45

08-05-2015
Paul Telgen

Ik wilde even reageren op de Veenweg. Woonde er met mijn familie van 1953 tot aan mijn trouwen in 1969. Wij woonden op nr.64.(63).Naast ons de Fam. van Amersfoort. Nr 62. Daarnaast de Fam Robbers nr60 (68).Tegenover ons de Fam. Schippers.nr 51 (61). De twee jongens op de foto zouden mijn buurjongens Guus en Jan van Amersfoort kunnen zijn. Het meisje bij de over weg was mijn buurmeisje Bep van Amersfoort.
Groeten Paul.


 

Bericht 44

12-04-2015
Hans van Haaren.

Wie kan mij meer vertellen over de fam van Dijk?
Ze hadden een postagentschap en rijschool aan de germanenlaan.Heb daar mijn motorrijbewijs gehaald in ong 1972 op een Jawa CZ.


 

Bericht 43

20-02-2015
Ben Kamphuis

Ik ken de Vivo nog goed, ik ben in 1964 geboren, destijds woonachting aan de Laan van Orden 97 tegenover de inmiddels gesloopte Opstandingskerk. Ik heb er gewoond tot 1985.

Ik weet nog de naam van mijnheer Vos, een hele aardige man, destijds al aardig op leeftijd, werkte toen op de groenteafdeling. Volgens de kamer van koophandel heeft de Vivo er van 1969 tot en met 1978 onder de naam Vivo gezeten. Volgens mij heette de bedrijfsleider, eigenaar van toen de heer Kasius.
Ik kwam zelf in 1984 uit militaire dienst en heb in de winkel anderhalf jaar als groetenboer gewerkt bij de heer Booiman. De winkel heette toen Booiman Voordeelmarkt. Ik heb helaas geen foto’s van die tijd.

Met vriendelijke groet,
Ben Kamphuis


 

Bericht 42

08-02-2015
Mevr.Dijkslag-Hagenbeek

Wat leuk oude foto's te zien. mijn opa en oma wonen nog steeds sinds aan de schaapweg (zij wonen hier al vanaf ongeveer 1954) en hebben ook nog aan de Ooiweg gewoond. Vind onverwachts ook nog een foto van gerrit leemkuil. Een neef van mijn andere oma die aan sterrenlaan heeft gewoond vroeger. Top! Hoop nog in contact te komen met leden van familie leemkuil. Er zijn maar enkele foto's in de familie, wie weet zijn er meer foto's die wij nog niet kennen.


 

Bericht 41

24-01-2015
Ernst Paul Niessen

Mooie webstek met mooi en historisch fotomateriaal.
Ik heb twaalf jaar met plezier in Orden gewoond. Mijn ouders wonen er nog.


 

Terug Verder