Startpagina | verantwoording en mensen die hebben meegeholpen
U bevindt zich hier: Startpagina // .

berichten 21-40

Bericht 40

24-01-2015
Riekie visch

Ik heb van 1970 tot 1983 aan de mauvestraat gewoond in de flat naast de vivo winkel is erg herkenbaar.

Bericht 39

19-01-2015
Lia Gnahs van der Linden

Hallo,
wat ontzettend leuk om oud orden terug te zien. Wij zijn in de Frans Halslaan eind 1967 komen wonen in een hoekwoning, ik weet het nummer helaas niet meer.( ik was op dat moment nog amper 1 jaar) Wat ik nog weet is dat er een man in de straat woonde die wij ome Gerrit noemde en die had een doodshoofdaapje, kent iemand die? Later zijn wij naar de Rembrandtlaan nr. 14 verhuist want die woningen waren wat groter. Wat een plezier hebben wij gehad in Orden, de speeltuin en de sprengen in het bos samen met de hond. Wij zaten op de St. Lucasschool . Misschien komen er zo nog wel bekende naar boven, wie weet.

Groetjes,
Lia Gnahs ( van der Linden)

Bericht 38

06 januari 2015
Piet den Besten

L.S.
We zijn pas komen wonen in Orden en we vinden deze site heel goed.
Overigens staan er van mij een hele ris foto's van de scoutinggroep ' Jagermeester Johan Bentinck'.
Ik zal eens in mijn archief kijken of ik nog wat kan vinden van de wijk Brink en Orden.

Bericht 37

04 januari 2015
Rico Klumper

Leuke site, kwam hem in mijn zoektocht naar foto's van de Driehuizerweg tegen.
Moge er nog vele foto's volgen :-)
Veel succes,

Rico Klumper

Bericht 36

21 december 2014
Dhr. Ton Koperberg

Ik vindt het erg mooi dat er een site is waar je foto's van Orden kunt zien.

Bericht 35

17 november 2014
Dhr: Hans van Haaren

Wat een mooie site.
Woon al een tijd niet meer in Apeldoorn,maar kom er nog wel regelmatig.
Het is erg leuk om de oude plekjes in Orden weer terug te zien.

Bericht 34

06 november 2014
Dhr.M.Wilbrink

Nav de foto´s van asselsestraat. Wie weet er hoe het Duitse vrouwtje heette die in het snoepwinkeltje stond naast groentezaak Holtman en aan de andere kant het PMT? Ze heette van Ginkel van haar mans naam, maar hoe heette ze van haar eigen naam?
Apeldoorn-Orden : u bericht zal ook bij de oproepjes worden geplaatst.

bericht 33

06 november 2014
Joke Rense-Voortman

Wij woonden naast garage Donatz op de Waterloseweg, (wat later de Zanderijweg en nog later de Betsy Westendorpstraat ging heten).
Aan de Waterloseweg stond ook nog een stuk garage dat bij Donatz hoorde. Daar achter was een groot veld, wat we ook heel toepasselijk het Veld noemden met een grote bult (zand), Daar was ook de manege van meneer Esmeijer, die zelf aan de Jachtlaan woonde. Zijn zoon (Hans Esmeijer) is nog een tijdje waarnemend burgemeester van Apeldoorn geweest. Er waren 3 zonen bij Donatz: Willie, Hennie en Ronnie. Ik kan me alleen een mevrouw Donatz herinneren.

met vriendelijke groet,
Joke Rense-Voortman

Bericht 32

25 oktober 2014
Mevr. Yolanda Gasper

Ik heb vroeger aan de Hobbemalaan nr32 gewoond in de jaren zeventig. Leuk deze fotoserie. Ik herinner me dat oude noodgebouw vd Lucasschool nog goed. Het heette in die tijd Maria Postelschool. De verhuizing van de noodgebouw naar het nieuwbouw staat me nog helder voor de geest. Het was modderig en ik liet een puzzel vallen. Meneer Mulder was inderdaad toen hoofd. Heb daar ruim drie jaar op school gezeten in het reguliere onderwijs. De school stond tegenover de flat. Was altijd gezellig thuis bij mamma eten. Maar dat oude noodgebouw toen ik voor het eerst naar school ging.

Ik weet nog dat me moeder me achterliet. Hup je werd aan je lot overgelaten.ohhhh ik vond het maar niks. Peuterspeelzaal dat had je toen niet. In de nieuw bouw werd het anders. Was beter wennen. Ik vind hetzo leuk om die foto's weer te zien. Jammer dat jullie mijn school hebben af gebroken. Zonde.Wat zou er toch geworden zijn met mijn oud klasgenoten? Victor, hij is Indo. Zijn opa die een ongeluk kreeg waar ik getuige van was. Hem herinner ik me nog en Remco ontmoette ik later in Dorpersveld. Ik kwam in 1971 op de Lucasschool. En Sylvia en Helga ook.

Sylvia Rutten die kwam ik nog wel eens tegen. Leuke tijden waren dat. En toen hadden wij geen games. We speelden altijd buiten. Tv kijken mocht alleen op woensdag middag naar de film van ome Willem. Of als slecht weer was maar er werd niet zoveel tv gekeken als nu en hadden We zwart-wit tv. Niks afstandsbediening, maar met antenne.

Antieke tijden .Toen de gulden er nog was, de ijsbeer, de kolenboer en de vader van Casandra eierboer was en toen was geluk heel gewoon. Jammer jammer jammer. Als de tijdmachine bestond.....

Yolanda Gasper

Bericht 31

25 oktober 2014
Mevr. Joke buitenhuis

Even een reactie op het bericht van Joke Rense wij waren een van de andere 3 gezinnen in de leemweg. Ik ben er zelfs geboren in 1957 daarna na de Aalbert Cuijplaan verhuist bijna niemand die je spreekt kent de leemweg nog

Bericht 30

25 oktober 2014
Mevr Riekie visch

Op de foto driehuizerweg klopt inderdaad het gedeelte asselsestraat schotweg links achter de struiken stond de kleuterschool ik heb daar op gezeten en 4 jaar aan de asselsestraat school tot we naar de schotweg verhuisden

Bericht 29

19 okober 2014
Naam: William v Luttikhuizen

Bij de scholen staat nog niet de Oranje Nassau School O.N.S.. vermeld (de school waar ik zelf op heb gezeten). Maar als ik me niet vergis is de bovenste foto de O.N.S aan de zanderijweg.
Gr William
Ps nogmaals gave site met mooie herinneringen.

Apeldoorn-Orden: beste William de O.N.S is inmiddels bijgeplaatst evenals de Victorschool.
Of de bovenste foto inderdaad bij de O.N.S behoort wacht ik even af of anderen dit kunnen bevestigen.

Bericht 28

5 oktober 2014
Naam: Joke Rense

Wat een leuke site! Wij waren 1 van de 3 gezinnen die in de Leemweg woonden. Toen het afgebroken moest worden omdat de Laan van Orden aangelegd werd zijn we verhuisd wat eerst de Waterloseweg heette en daarna de Zanderijweg en als laatste Betsy Westendorpstraat. Ook die foto van mijn ouderlijk huis heb ik op deze site kunnen vinden. Bedankt!

Bericht 27

5 oktober 2014
Naam: G.Boks-ter Weeme

Is het niet verstandig om onder de filmpjes ook de naam van de eigenaar te zetten?
Apeldoorn-Orden: u heeft helemaal gelijk, dank voor de tip!
De namen zijn inmiddels toegevoegd.

Bericht 26

1 oktober 2014
Naam:H de Frens

Bericht nav motorcross Ordebos : Ik weet nog wel dat ze met gewone bromfietsen zijn begonnen die hadden de fiets tassen er op zitten.Maar dat verderop was in het ordebos voorbij de hoge berg waar wij altijd met de slee afgingen.

Bericht 25

28 september 2014
Naam: Bert Kerseboom

Hallo Dick,

Wat is dit een leuke site om doorheen te bladeren en erg leuk om zo de woonomgeving eens "met oude ogen" te bekijken.

Bericht 24

22 september 2014
Naam: Manon

Hoi Dick,
Wat een leuke site! Ik ging even kijken nav de foto van mijn moeder. Heb de site doorgestuurd naar m'n vriendin, die woont nu aan de Hobbemalaan. Wat is er veel veranderd zeg!
Tot horens. Groetjes Manon

Bericht 23

22 september 2014
Naam: Hans en Carla van Geel Mulder

Leuk om oude foto s te zien
Ook wij herkennen we ons op de foto s van Tamboer en trompetter korps Orden!! erg leuk!

Bericht 22

8 september 2014
Naam:dhr.H de Frens

De Berghuizerweg was altijd een gezellige buurt,met de sportvelden B enO daar tegenover het voetbalveld van Alexandria en ook nog een hockey club. Het was onverhardeweg en kwam met paard en wagen de gaten te vullen met een soort klei.

Bericht 21

30 augustus 2014
Mevr. Riekie Visch

Ik kan me herinneren op de hoek Frans van Mierrisstraat dacht Zanderyweg stond het gebouw van Ordens Belang ,wy woonde in de ooiweg maar waren lid van brink en orden
IBuurtvereniging " Brink en Orden"