Helderoord

U bevindt zich hier:  >>> Wasserijen, Bleekerijen 

 

In september 1931 begon Berend Meijer samen met zijn vrouw Annie aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. Naast de Ordemolen aan de overkant van de beek werd de eerste steen van hun nieuwe wasserij Helderoord gelegd.

 

Rechts de Laan van Orden (Waterloseweg). De huizen boven in beeld staan aan de Germanenlaan (Orderparkweg) Hier is goed te zien dat de beek tussen de Ordermolen en Helderoord door loopt.

 

 

Foto: Debby van Buren Het was een feestje van mijn oom Berend Meijer en tante Annie Schoolderman. Tussen hun in de kinderen Kris Meijer (bekend van zijn vele werk van De Club) en zijn zus Alie, getrouwd met Jan van Bodegom. Alie is de enige die nog in leven is. Links op de hoek van de eerste rij Jo van Kesteren die getrouwd was met een zus van tante Annie Schoolderman. Hun zoon Henk van Kesteren is bekend van het Delta trio dat vaak bij de VOA opgetreden heeft.Naast Jo van Kesteren vermoedelijk mijn oma, maar ik kan mij haar niet herinneren als zo'n forse vrouw. Daarom denk ik zelf dat het Jannetje was, een zuster van Berend, Daar naast mijn opa Kris Meijer, dat weet ik zeker.Ine Meijer.

 

Al in 1937 verkocht Berend de wasserij aan zijn broer Chris Meijer en ging zelf weer naar wasserij Werklust aan de Jachtlaan bij vader Berend-Jan. Chris betrok in 1974 zijn zoon Lode Meijer bij de wasserij. Lode die in het beginsel weinig zin had om wasbaas te worden werd wel overgehaald door zijn vader, een neef en oom tot een samenwerking.

 

Helderoord

Foto: Dick Witteveen 

 

 

 

Foto: Ron van Veen 

 

Binnenkort meer. Heeft u informatie, we horen het graag! info@apeldoorn-orden.nl

 

Terug Verder