Startpagina | verantwoording en mensen die hebben meegeholpen
U bevindt zich hier: Startpagina // Wasscherijen en Bleekerijen

Wasmachinebouwer en onderhoud Goudkuil

Het lijkt er op dat de daken bij Goudkuil

vervangen worden door asbestvrije daken.

Wasserijmachinefabriek Goudkuil Apeldoorn B.V. Europaweg 198

Machinefabriek Goudkuil b.v. is opgericht in 1910. De activiteiten bestonden toen uit het repareren en onderhouden van machines binnen de wasserijbranche. Deze activiteiten vonden voornamelijk plaats rondom Apeldoorn, waar het bedrijf reeds sinds 1910 gevestigd is. Apeldoorn was een zeer goede regio voor deze activiteiten, omdat steeds meer wasserijen zich in Apeldoorn kwamen vestigen wegens de zachtheid van het water in dit gebied.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Goudkuil begonnen met het bouwen van nieuwe machines voor de wasserijbranche. Het was een moeilijke tijd om machines te bouwen omdat er een zeer groot te kort aan materialen was, hierdoor zag Goudkuil b.v. zich genoodzaakt andere activiteiten te gaan ontplooien. De oplossing voor dit probleem werd gevonden in de inkoop, revisie en verkoop van reeds gebruikte machines. Vanaf 1950 verkocht Goudkuil haar gereviseerde machines door heel Nederland, waar toentertijd 1500 wasserijen gevestigd waren. In de daarop volgende tien jaar daalde het aantal wasserijen in Nederland naar 250 wasserijen. Hierdoor was Goudkuil b.v. genoodzaakt zich te gaan ontwikkelen op het gebied van de export. De hoofdactiviteit van Machinefabriek Goudkuil b.v. is het inkopen, reviseren en verkopen van alle machines binnen de wasserij en stomerij branche, bestaande uit wasmachines, drogers, mangels, stoommachines, strijkmachines, vouwmachines en insteekmachines.

Het uitgebreide assortiment van Goudkuil b.v. wordt mede mogelijk gemaakt door ´s werelds grootste magazijnen van wasserij en stomerij machines. Goudkuil b.v. beschikt namelijk over een gezamenlijke magazijnenoppervlak van 20.000 vierkante meter, dat slechts alleen dient voor opslag van de voorraad. Momenteel exporteert Machinefabriek Goudkuil BV haar machines naar landen over de hele wereld. Het klantenbestand van Machinefabriek Goudkuil bestaat uit wasserijen, stomerijen, ziekenhuizen en andere instanties die dagelijks veel textiel te reinigen hebben. De gereviseerde machines zijn compleet gereproduceerd. De eerste stap hierin is de volledige machines te demonteren tot onderdelen voor volledige inspectie. Dan worden alle onderdelen, indien nodig, vervangen en bekende zwakten van de machines worden gemodificeerd. In deze fase wordt elke speciale eis van de klant ingebouwd voordat de machines weer compleet geassembleerd worden. Overigens worden alle elektrische systemen vervangen door moderne PLC en microprocessor systemen. Nadat de machines geverfd zijn worden de machines getest. Tot slot worden de machines getransporteerd door onze eigen kraanwagen onder de supervisie van onze eigen techneuten.

Foto: G.Aartsen. Een medewerker van de fa.

Menninga naast een machine voor de wasindustrie. De medewerker staat voor het pand van de smederij met zijn rug naar "de Haas en van Brero" aan de overkant van de Waterloseweg.