kunst j Rump

U bevindt zich hier:  >>> Straten K - L  >>> Laan van Orden 

Dwaallichten
De aanleiding voor De Dwaallichten van Orden was het commentaar van kinderen op de scholen in de wijk Orden. Ze merkten op dat er veel verkeersplekken in de wijk zijn waar ze extra moeten opletten.
Met de kinderen van de basisscholen Spitsbergen, Wegwijzer, St. Victor, Sprengenpark en De Vijfster heeft projectleider Mariëlla Koenders van Markant deze 'opletpunten' verzameld.
De gemeente Apeldoorn deed met het project mee door een opdracht te verstrekken voor het maken van een beeldengroep. De beelden komen te staan op de 'opletpunten' van de kinderen. Markant koos voor Margot Berkman, wier ouders in Apeldoorn wonen en die zelf in Apeldoorn op school heeft gezeten.
"Het zijn vriendelijke mensfiguren," zegt Margot. "Ze nodigen uit om contact mee te maken. De zeven beelden zijn een familie, sommige groen, andere zandkleurig."
"Dwaallichten noem ik ze, of gestolde gedachten. Dwaallichten komen voor in verschillende verhalen. Ze kunnen mensen op een dwaalspoor brengen zodat ze in het moeras zakken, maar er zijn ook positieve dwaallichten. Die kunnen de aandacht afleiden van het normale en de voorbijgangers attenderen op iets bijzonders."
Bron:Wijkraad Brink en Orden.

 

 

Dwaallicht. Opletpunt voor kinderen (en anderen) om over te steken.

 

Margot Berkman, de kunstenares 

 

 

Terug Verder