Govert

U bevindt zich hier:  >>> Straten G- H  >>> Govert Flinckstraat 

Govert (of Govaert) Flinck. Kleef, 25 januari 1615 - Amsterdam, 2 februari 1660 was een Nederlands kunstschilder. Hij vervaardigde voornamelijk portretten, historische werken en genrestukken en was een van de beroemdste leerlingen van Rembrandt.
1958 loopt van de Waterloseweg tot de Pieter de Hoochlaan.
1968 de loop van de Govert Flinckstraat is gewijzigd in van de Ordermolenweg tot de Berghuizerweg.
1970 de loop van de Govert Flinckstraat gewijzigd in van de Ordermolenweg tot de Ordermolenweg (een deel van de Berghuizerweg gaat hier in op).

 

 

 

Govert Flinckstraat 

 

 

Boven, klik op de foto.

Ca. 1910.Het ouderlijk huis van mijn opa J. Franken. Volgens zijn zeggen heeft het gestaan aan wat vroeger de Berghuizerweg heette, nu heet dat gedeelte Govert Flinckstraat. Om precies te zijn precies naast de bocht in de Govert Flinckstraat waar nu een stuk gemeente grond is en aansluit op de Van Miereveltstraat.
Erica 1910: Franken , J. Landbouwer, Brink en Orden, C 191. Erica 1932: Franken, J. landbouwer, Berghuizerweg 124

 

Foto: Edwin Knoeff. Bovenstaande foto is van een weiland wat tot 1982 gesitueerd was aan de Govert Flinckstraat. Op de plek van dit weiland staan nu 2 huizen die mijn vader (nr. 126) in 1982 en een oom van mij (nr. 124) in 1984 daar gebouwd hebben. Tot aan de bouw liepen er paarden in het weiland en achteraan waren moestuintjes van mensen in de buurt. Op de foto hieronderin 2018 is alleen het rode dak ven het middelste huis nog terug te zien.

 

 

 

Govert Flinckstraat 136 (vroeger Berghuizerweg). Van 1958 tot 1983 woonde hier mejuffrouw Hofstede, mogelijk dat oude Ordenaren haar nog kennen als de schooljuf.

 

 

Wie kan hier meer over vertellen? 

 

Woning aan de huidige Govert Flinckstraat vanuit de trein gezien.

 

Govert Flinckstraat- Berghuizerweg

Foto: Gerrit Nijkamp. 

 

Govert Flinckstraat

Foto:familie Aberson. rechts de nieuwbouw aan de Jacob Marisstraat en halverwege de kruising met de Pieter de Hoochlaan.