gastenboek

U bevindt zich hier:  >>> Gastenboek 

 

Bericht 119

29-01-2019
mevr.Quirine Lensvelt Ruys

Luchtfoto Jon Pater 2016, gymzaal Germanenlaan.
Ik heb daar in de 70er jaren gymnastiekles gegeven voor ODILO. Gerrie van Dijk, van het postkantoortje, was daar penningmeester. Helaas hebben ze het postkantoor moeten sluiten, ik denk eind 80ee begin 90er jaren, i.v.m. de vele overvallen die ze steeds hadden. Het postkantoortje is afgebroken; er zijn 2 woningen voor terug gekomen. Luchtfoto's en overzichten

Pinkeltje Pinkeltje

Op de foto uit 1973 staat dat de juf Van Vliet heet, maar ik ken haar als Nel Winterink.(Zij is rond 1975 naar de Heuvellaanschool gegaan). Ik moet nog ergens een foto uit 1974 hebben, maar het kan dat mijn dochter Loes Lensvelt die mee heeft genomen.


 

Bericht 118

16-1-2019
Jan Nijboer

Hallo

Ik zie dat jullie een boek aan het maken zijn over de apeldoornse wasserijen, dat vind ik top ik heb mooie herinneringen aan de wasserijen;
Ik jan nijboer geboren in driebergen maar vanaf dat ik enkele dagen oud was verhuisd naar apeldoorn hoenderparkweg 25 het was mooi wonen daar een prachtige jeugd gehad later verhuisd naar de ritbroekstraat, waterloseweg en hw mesdagstraat gewoond.
Getrouwd in amsterdam verhuisd naar brummen daarna naar apeldoorn laan van orden in de flat bij de kerk vandaar verhuisd naar zuthen, warnsveld en daarna almere waar ik woon.
toen ik een jaar of 6 was toen had mijn vader aan de hoenderparkweg 25 alweer een aantal jaren het Apeldoorns isolatie bedrijf maar het was een slechte tijd mijn moeder moest er bij werken dat deed ze door was te strijken voor wasserij gijsberts deze zat schuin tegen over ons op nummer 48 dat was een mooie tijd altijd je moeder om je heen mijn zusje zat op de kleuterschool aan de hezeweg bij de prinses marijkeschool ik hoefde niet naar de kleuterschool dus ging ik met mijn moeder wasgoed ophalen en ook terug brengen de was zat in een grote mand deze werd op een soort kruiwagen gezet en naar de overkant naar de wasserij gebracht ik zie het zo voor mij en dat ging een aantal jaren zo.
Ik later zelf bij wasserij meijer aan de jachtlaan bij de overweg gewerkt was sorteren, aan de wasmachines gestaan en de centrifuses, mangel, dokters jassen stomer zeer warm werk verder heb ik de vracht auto op zaterdag morgen gewassen ja in die tij moest je iets doen om je zakgeld te verdien maar het was een mooie tijd.
Weer later ging ik werken bij mijn vader in het bedrijf en weer kwam ik bij vele wasserijen terecht mijn vader deed namelijk onderhoud aan de isolatie van de stoom leidingen bij de wasserijen er ging nog weleens isolatie stuk door dat er leidingen werden verlegd bij de meeste wasserijen hebben we op avonden of zaterdag gewerkt want overdag kon je er terecht omdat de wasserijen gewoon inbedrijf waren.

Ik hoop dat u wat mee kan wilt u meer weten ik kan u veel vertellen over mijn jeugd in apeldoon.

Groet
Jan nijboer


 

Bericht 117

9-11-2018
Ineke Harleman

Hallo,
Tijdens de oorlog werkte mijn moeder bij een familie in de Textielweg. Zij vertelde dat de Duitsers arbeiders uit het westen lieten werken in de fabriek.
Wanneer zij in het weekend naar huis gingen werden er broden over het hek gegooid die ze meenamen naar huis.
Misschien dat zij nog meer informatie hierover heeft?

Groeten, Ineke Harleman


 

Bericht 116

22-08-18
dhr.D.T. Mol

Edwin Knoeff schrijft het volgende: Foto: Edwin Knoeff. Bovenstaande foto is van een weiland wat tot 1982 gesitueerd was aan de Govert Flinckstraat. Op de plek van dit weiland staan nu 2 huizen die mijn vader (nr. 126) in 1982 en een oom van mij (nr. 124) in 1984 daar gebouwd hebben. Tot aan de bouw liepen er paarden in het weiland en achteraan waren moestuintjes van mensen in de buurt. Op de foto hieronderin 2018 is alleen het rode dak ven het middelste huis nog terug te zien.
Govert Flinckstraat
Dit is niet juist. Wat je ziet is de tuin van de toenmalige bewoner van het huisje met de mansarde-kap dhr. Kees Kaal, het perceel waarop de ouderlijke woning van Edwin en dat van zijn oom gebouwd zijn ligt daar naast. Je kunt op de foto onderin nog net het zanderige deel zien wat toegang geeft tot de bouwkavels waar nu de huizen staan. Met vriendelijke groet Lauw Mol (de bewoner van het huisje daarnaast met het rode dak).


 

Bericht 115

10-08-2018
Dhr.JP de Boer

Bij een foto van de Rembrandtlaan, waar een aantal bedrijven (Spar, groentenboer en Bazar) staat dat menig buurtbewoner had over Tijink waar geen bevestiging van was. Ik heb jaren lang gewerkt bij de slijterij van Tijink. De slijterij heeft een goeie 20 jaar daar gezeten. Adrie en Corry Tijink waren de eigenaars en woonde toen ook boven de winkel.


 

Bericht 114

30-07-2018
Ben van Werven.

Zag de naam Evert Leemkuil. Heb vanaf 1959 tot examen 1964 op de JachtlaanMulo gezeten. Herrinner me Evert nog goed omdat hij goed kom “leren”. Mulo-B gedaan. Blonde hoge kuif, klassieke zwarte “Rodink” herenfiets. Woonde ergens aan de Schotweg. Dacht dat ouders iets deden in de verkoop van melk- en melkproducten.


 

Bericht 113

Jan nijboer
26-06-2018

Ik als oud apeldoorner groet ieder die zilch mij herinnerd. Gewoont aan de Hoenderparkweg daarna Ritbroekstraat, Waterloseweg en tot slot H.W.Mesdagstraat. Heb op de princes Marijkschool gezeten daarna C.T.S technischeschool. Ik heb bij Mijn Vader gewerkt als isoleerder ben naar Amsterdam verhuisd en getrouwd met Marianne en woon nu in Almere en probeer weer richting het oosten te verhuizen.


 

Bericht 112

Dhr Evert Leemkuil
04-06-2018

Leuke website. Ik heb van 1953 tot 1959 op de Oranje Nassau school in de Zanderijweg gezeten en daarna van 1959 tot 1963 op de Jachtlaan mulo.
Jammer dat bij veel schoolfoto´s geen jaar staat vermeld. Daarom weet ik niet of ik bij sta.

....................................
dat klopt Evert, we proberen de jaartallen zoveel als mogenlijk te achterhalen.


 

Bericht 111

DhrL. Busstra.
06-06-2018

Leuke site, nostalgie!
Ik stuur wat foto's op van vaantjes die ik vond van Jeugdsport Orden in de jaren '70.

.............................
Beste Lieuwe , hartelijk dank voor de foto's , ze zijn inmiddels geplaatst.


 

Bericht 110

29-05-2018
D uit den Bogaard

Dat witte huisje stond op de plaats van de huishoud school, daar heeft namelijk een oom van mij
gewoond.
De naam was de Boer en is door de bouw van de school verhuisd naar de Hogekampweg.
Op de hoek tegen over garage Gerritsen woonen de familie Latman.


D. uit de Boogaard : Dat zou dan de vroegere Schotweg geweest moeten zijn?
Later de Staringlaan en nu de Henri Dunantlaan.

 

Bericht 109

21-03-2018
Jan den besten

Leuk te zien altijd, die foto's van m'n ouwe wijkkie. Ordens Bazaar, was een heel leuke winkel, kocht daar bouwpakketjes van Airfix. Zaak was van fam. Westerik, kinderen Henk en Jan. Jan zat dacht ik bij mij in de klas, niet zeker, al een tijdje geleden............

 

Bericht 108

16-03-2018
Willie Postma

Onlangs zag ik een vraag over een benzine station welk was aan de Jachtlaan, Zanderyweg en wie de eigenaar was jaren geleden. De naam was Jacobus Donatz en zyn vrouw heete Annie. Ze noemde hem Co. Ik kan de vraag niet meer vinden dus hoop ik dat dit helpt.

 

Bericht 107

10-02-2018
Ate Schurer

Hoi Dick de Graaf
CSV Apeldoorn hier onder; Fantastisch leuk gedaan !!
Pluimpje voor jouw en jullie hoor!!!


 

Bericht 106

16-01-2018
E.Woestenenk

Mazeraten dient Marezaten te zijn.
Leuk initiatief overigens!

@ Hartelijk dank voor uw melding. Het is inmiddels aangepast.


 

Bericht 105

12-01-1018
jan den besten

Beetje laat, maar voor alle bezoekers een gezond 2018


 

Bericht 104

09-01-2017
Michard van Werven.

Leuk om de oude kaart te zien van de "The Davoli's" Hier staat mijn vader Gerrit van Werven namelijk op.
Ik kan mij die tijd nog wel herinneren.
Wees er zuinig op.


 

Bericht 103

26-11-2017
A.Dalhuisen

Leuke side. Ik woon hier, Bergzichtpad vanaf 1953.


 

Bericht 102

20-11-2017
Wilbert v breukelen.

De omschrijving van de govert flinckstraat bevat een fout.
Deze loopt van de ordenmolenweg tot de ordenmolenweg en niet tot de pieter de hoogh.
Mvg wilbert

Wilbert, hartelijk dank voor je reactie. de fout is inmiddels hersteld.


 

Bericht 101

17-11-2017
Bert Willemsen

Zoek een wasserij aan de vroegere Papierweg,Liep ven de Paralel weg naar het Aeldoors Dieren Kanaal

Bert, dat was Stoomwasscherij "de Morgenstond" van E.Harzdorf. Pappierweg 16-18 in Apeldoorn.


 

berichten  1-20

 

berichten 21-40

 

berichten 41-60

 

berichten 61-80

 

berichten 81-100

 

Foto: JW Bergman. Archief:www.verenigingoudapeldoorn.nl. Vauit de Polhoutlaan kijkt u richtng de Jachtlaan.

 

Verder